Grete Belinda Barton

I bevegelse mellom Afrika og Norge

Grete Belinda er pensjonist og kan derfor bo der solen skinner, varmen er stor og fuglene synger når vinteren herjer i Norge.

Som lærer i pedagogisk drama underviste hun mye i «basic movement» Laban og Kreativ dans. Hun elsket disse uttrykksformene. Fysiske handicap var ikke til hinder for å kunne bevege seg til sitt ytterste og lykkes.

Kreativ dans var også sterkt til stede da hun underviste i amatørteater gjennom Vestlandske Teaterlag.

Da hun traff Hege og 5Rytmer på en messe ble hun interessert, men det tok flere år før hun endelig møtte opp til en time.

Hun ble da helfrelst med en gang. Hun ble lykkelig over å kunne undervise alle aldersgrupper i å danse fritt, ikke bare barn og ungdom gjennom skolen.

Hun tok da utdannelse i Frigjørende dans ved Livdansen i Sverige i 2006. Samtidig begynte hun en intens kursvirksomhet i 5Rytmer til mange steder i Europa. I Tyskland fikk hun danse med Gabrielle Roth. I 2014 ble hun sertifisert lærer i 5Rytmer.

Å danse om morgenen i stedet for annen trim er en fantastisk måte å starte dagen på, og dagsformen merkes tydelig i dansen. Grete Belinda spør seg: Hva forteller dansen meg i dag?

Jeg ble først enormt glad i 5 rytmer fordi det er en fridans, uten trinn og uten krav til å danse kraftig. Jeg kunne bevege meg slik jeg var i stand til, og alltid føle at jeg lyktes fordi det ikke krevde noe spesielt av meg fysisk. Jeg kunne danse fullt og helt som meg med mine begrensninger.

Lenge var dette nok for meg.

Så leste jeg noe Gabrielle Roth sa: “so you thought that this practice was about dancing? “

Wow. Var det noe annet?

Gjennom dansen lærer vi å bli kjent med oss selv og etter hvert komme frem til våre genuine bevegelser og få kontakt med vår intuisjon og livskraft.

Vi skal ikke lære å danse,

vi danser for å lære.

Siden 1986 har Grete Belinda også arbeidet med Tai Chi Chuan.

Hun opplever at 5Rytmer og Tai Chi Chuan er to svært forskjellige veier til å oppnå mye av det samme.

En fri kropp der energien flyter fritt. Vi oppnår å bli oppmerksomme både på oss selv og omgivelsene som vi er en del av, og finner styrken til å være den vi er.

Grete Belinda underviser i Gambia, Vest Afrika november-mai.

I Bergen på Vestlandet i Norge fra august- november (mest trolig fra 2024, kanskje før)

Hun holder mini-workshops etter ønske.

Mobil: +47 91545495

Gambia: +220 2824432