Turid Nyløy

Å nære væren

Turid Nyløy deler MANGFOLD når hun underviser i 5Rytmer.

«Dansen er så mye mer enn «bare en dans».

Da Turid for rundt 12 år siden deltok for første gang i en 5Rytmer-klasse, fikk hun en opplevelse av å komme hjem.

«Jeg følte meg trygg slik at jeg kunne hengi meg til dansen fullt og helt – et åpent danse-rom der jeg kunne utforske, uttrykke og ikke minst møte det som dukket opp. Ingen koreografi, rett eller galt … langsomt lærte jeg å stole på mine skritt … for en lettelse … «

Med støtte fra rytmene og med vaklende skritt fikk hun etter hvert en opplevelse av «å bli danset eller bli beveget» Et mangfold av bevegelse, uttrykk, stemninger og vibrasjone dukkertopp og forsvant igjen.

«Jeg åpner opp skritt for skritt, bevegelse etter bevegelse, rom for rom. Der er JEG – naken og åpen. I dette øyeblikk SER jeg skjønnheten – skjønnheten i hver menneskesjel. Jeg gråter, jeg ler og jeg takker – for livets pulserende rytme.»

For Turid har det aller viktigste på reisen har vært det kroppslige NÆRVÆRET. Gjennom dansen, de fem rytmene, har hun lært å lytte, kjenne etter og være mer til stede i kroppen. Hun oppdager stadig nye rom når det gjelder kroppen og kroppens språk, og fra disse deler hun sin erfaring. Hun tar danserne med på en reise innover og utover som aldri tar slutt … et nærvær … Hun kaller det «å nære væren».

Har du lyst å utforske dette rommet er du hjertelig velkommen!

Sted: qi-gongsenteret, Grønlandsleiet 14, 0190 Oslo

Tid: Søndager kl. 18.30-20.00 (fra 16. oktober 2022)